Využijte dopravu ZDARMA na všechny bateriové stanice!

Byli jsme na Stavebním veletrhu Brno 2024!

 

Na veletrh do Brna jsme vyrazili už den před jeho zahájením, a to s dodávkami plnými baterií, solárních panelů, prezentačních materiálů a dalších produktů i příslušenství. Navíc s vědomím závazku, že jedeme reprezentovat jedničku na trhu v oblasti nezávislých off-grid zdrojů elektrické energie.

Navečer jsme vše vyložili do již připravených prostor, vyzkoušeli jsme všechny obrazovky, instalovali jsme produkty a doladili i všechny ostatní detaily. Z „vypiglovaného“ stánku jsme na ubytování odjeli spokojeni, že vše máme perfektně připraveno.

Ostatně jen díky takovému přístupu se značka EcoFlow za sedm let své existence stala vyhledávanou a důvěryhodnou ikonou, která poskytuje jednoduchá, avšak spolehlivá řešení pro cestovatele, rodiny i celé domácnosti. Zájemcům z celého světa umožňuje život mimo elektrickou síť, a tuto nezávislost již poskytla milionům spokojených zákazníků po celém světě.

A už jsme se těšili na první návštěvníky! Ti přišli krátce po otevření výstaviště a k naší velké radosti se živě zajímali o celý vystavovaný sortiment. Hned od začátku se znovu potvrzovalo, jak nesmírně přínosný je přímý kontakt se všemi zájemci a jak je tedy i velmi důležité se zúčastňovat takových akcí, jako je Stavební veletrh. Lidé hledají nejen konkrétní informace a vysvětlení, ale chtějí i vidět, že firma skutečně existuje, má reálné zázemí a není to jen virtuální projekt.

Pro nás je zase příjemné se s lidmi setkávat a tváří v tvář jim ukazovat, že pro EcoFlow není typická jen kvalita produktů, ale i přátelský a férový přístup se snahou najít pro klienta vždy to nejoptimálnější řešení, a to i v případě nestandardních a komplikovaných požadavků. 

Taková událost, jako je Stavební veletrh, je navíc skvělou příležitostí k setkání s obchodními partnery, třeba i potenciálními, kterým je možné na místě předvést široký sortiment a přednosti naší nabídky. Na náš stánek během všech dnů konání veletrhu dorazilo i mnoho stálých zákazníků, kteří se přišli podívat, co nového je v sortimentu EcoFlow a která z těchto novinek by z hlediska jejich potřeb mohla být zajímavá.  Jedním z nich byl i herec a milovník caravaningu, Lukáš Langmajer.

Svou návštěvu uvedl takto: „Já už jsem takový harcovník brněnských veletrhů, naposledy jsem tady byl na caravaningu. Doladil jsem svůj karavan a chybí mi přesně to, co EcoFlow má. Potřebuji bateriové uložiště, protože mi ty věci v autě nefungují. Takže jsem přijel cíleně sem. Ale mám v plánu se podívat i na tiny houses.“

Podle jeho slov by chtěl postavit tiny house s ostrovním systémem od EcoFlow a s vlastní fotovoltaikou, nejlépe někde v lese. Tam mít i vlastní vodu a alternativní zdroje energie. „Chci něco, co můžu mít kdekoliv, aniž bych tam musel mít jakékoliv sítě a systémy, chci prostě soběstačný domek,“ dodal ještě Lukáš Langmajer.

Taková řešení EcoFlow samozřejmě nabízí, několik podobných realizací proběhlo dokonce i s partnery, kteří na Stavebním veletrhu vystavovali také.

Pro velmi početné návštěvníky jsme měli na stánku připraveny příklady nejrůznějších řešení pro život mimo dosah elektrické sítě. Především kompletní sortiment přenosných bateriových stanic pro cestování a kempování, a to od nejmenší RIVER 2, která se pohodlně vejde i do batohu, až po největší DELTA Pro, která se používá i jako domácí záložní zdroj energie s kapacitou včetně přídavných baterií až 10,8 kWh. Mnoho zájemců bylo překvapeno, kolik energie je možné nyní uložit a čerpat ze snadno přenositelných stanic. Vývoj jde prostě i v tomto oboru rychle vpřed a EcoFlow nyní určuje směr tohoto vývoje…

Další velká skupina návštěvníků se zajímala o kompletní bateriové systémy pro domy, které jejich majitelé nemohou nebo nechtějí připojit na elektrickou síť. Těmto zájemcům jsme mohli představit typizovaná a osvědčená řešení:

EcoFlow Power Kits

Ostrovní systém, který chytrým způsobem zajišťuje elektrifikaci nezasíťovaného malometrážního objektu. Jeho montáž je „plug and play“, tedy velmi jednoduchá a většina zákazníků ji bez problémů zvládne svépomocí. Základem systému je až 15kWh bateriové úložiště, které je možné dobíjet prostřednictvím solárních panelů s instalovaným výkonem do 7,2 kWp nebo v případě potřeby i pomocí Smart Generatoru na LPG nebo benzín.

Smart Home Panel

Unikátní systém pro větší domy. Díky proudovým relé umožňuje instalaci solárního generátoru bez přetoků, a to přímo do rozvodné sítě domácnosti. Úložiště je potom tvořeno bateriovými stanicemi DELTA Pro. Ty je navíc možné kdykoliv od systému odpojit, odvézt na kolečkách a využít je jako zdroj energie třeba na zahradě nebo na chatě.

Balkonová elektrárna PowerStream

Je velmi nenákladným řešením pro snížení spotřeby elektrické energie ze sítě, využívaným zejména k provozu spotřebičů se stálým odběrem, jako je například lednička. U tohoto „balkonkraftwerku“, jak se tomuto populárnímu řešení říká v Německu, si však budeme muset ještě počkat na změny v legislativě, aby i v ČR bylo její pořízení opravdu výhodné.

Vedle těchto kompletních řešení, jejichž sofistikované systémy jsme na veletrhu představili i názorně na instalovaných obrazovkách, si hodně příznivců našly i další naše „vychytávky“. Například přenosná lednička GLACIER, která může fungovat až 40 hodin bez nabíjení. Žádný div. Je to určitě příjemná představa, mít na cestách tak dlouho při sobě i v horkých dnech chlazené nápoje nebo maso pro grilování v přírodě. Řadu návštěvníků zaujaly rovněž robotická sekačka BLADE a přenosné tepelné čerpadlo WAVE 2.

Z našeho pohledu ukázal Stavební veletrh stále se zvyšující zájem o přenosné zdroje energie i celé ostrovní systémy. Bateriové stanice i kompletní řešení EcoFlow byly v centru pozornosti a s mnoha zájemci jsme vedli opravdu velmi zajímavé a podnětné rozhovory. Nicméně všechno má svůj konec, a to samozřejmě platilo i pro Stavební veletrh v Brně, v naší velmi oblíbené výstavní destinaci. Tak zase příště!